tisdag 9 oktober 2012

Raspberry beret

Hellu^^
Under lördagen satt jag och min familj och tittade på Körslaget. Jag satt och virkade och blev klar med en amigurumi med en liten rosa basker. Hon fick heta Raspberry beret efter en sång av Prince (som för övrigt Louises lag sjöng i körslaget^^) för det passade perfekt!
Jag vet inte riktigt vad det är för att djur, men gulligt blev det! Öronen liknar nästan små musöron, så det kanske är en mus?
Raspberry beret brukar älska att höra på när jag skriver på tangentbordet, för hon gillar smattret. Det är annat med mina föräldrar, dom tror att jag sitter och bankar på tangenterna för allt vad jag är värd fast det att jag skriver helt vanligt!

En annan sak som Raspberry beret gillar är regn. Hon gillar när det luktar blöt asfalt, när det smattrar mot rutorna och när det blir ringar i vattnet. En dag gick vi ut i spöregn och tittade på ringarna som bildades av duggregnet, och det var verkligen jättefint och lugnt. Tills det att Rasperry beret ramlade i vattnet. Hon blev helt genomvåt och började lukta gammal socka. Då var det inte lika roligt längre!

Raspberry berets huvud är virkat efter samma mönster som Björn (mitt eget), och hennes kropp är virkad på frihand. Hon är gjord av bommulsgarn och virknål 2mm och 2,5mm.

OCH...
Jag fick vara med i en intervju på Hemmets journals hemsida om mitt projekt till "Sticka och skicka"! Kul va? >>Länk<< för dig som vill läsa:)

2 kommentarer:

  1. Hej Nora!Läste om dig på HJ:s hemsida och blev nyfiken på att kika på din blogg, och vilken blogg sen, kanonfin! Du gör riktigt fina handarbeten, man kan verkligen inte tro att du är så ung som du är. Jag lärde mig också att virka när jag var barn, men jag var sex och inte fyra:) men jag virkar fortfarande med samma glädje. Jag vill bara önska dig lycka till med din virkning, fortsätter du så här kommer du bli en riktig "virkändis" innan du vet ordet av! Kram från virkpia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Virkpia! Jag blev jätteglad när jag läste din kommentar^^

      Radera