måndag 31 maj 2010

En liten alien har kommit till jorden




Han heter Sprax och kommer från en annan galax. Den ligger jättelångt borta och där är alla väldigt korta. Han är bara en hand hög. Sprax älskar allt som är salt. Salt sill, saltgurka, flingsalt, saltlakrits, salta pinnar och SALT. hans favoritfilm är (så klart) E.T. Efter att han sett den går han runt och säger "E.T. call home". Repliken har etsat sig fast i hans minne. Jag har lånat honom min mobiltelefon men han verkar ha glömt sitt hemnummer. Hittar han inte hem snart får han flytta in på hemmet för borttappade aliens som ligger vid Esrange i Kiruna.

*** Taggad!***

Jag har blivit taggad av Suadda *fanfar* ! Jag blev JÄTTEGLAD :) TACK SUADDA!
Suadda ger mig väldigt mycket inspiration och idéer till virkningen och skriver snälla kommentarer på min blogg. Kolla på hennes jättefina blogg om du inte redan gjort det! Figurerna är väldigt personliga och har något "extra".

Eftersom jag blivit "taggad" så ska jag nu berätta sju fakta om mig:

1. Jag är radioberoende. Jag måste lyssna på radio när jag gör mina läxor. Det känns som att det går bättre då.

2. Jag har simmat med delfiner i Mexico. Vissa säger att de känns som våta gummistövlar när man klappar dom men det är helt fel. Dom är mycket mjukare och varmare.

3. Jag har en tvillingsyster. Hon är "ovirkig" men hon är bra ändå <3

4. Mamma och jag har lika stora fötter...

5. Jag kan sjunga med stängd mun. Det låter som en liten treåring instängd i en glasburk. *Hihi*

6. Jag har redan badat i år. Det var 6 grader i vattnet. Försökte få med mig varghunden Mira, men hon tyckte att det var för kallt. Badkruka!

7. Jag gillar inte fiskbullar och kommer aldrig att göra det. Men jag älskar sushi och kommer alltid att göra det!

Nu vill jag "tagga" Janna som har bloggen Jannas amigurumisar för att hon är så duktig att virka, har en cool virkstil och ger mig idéer! Jag är nyfiken på att få veta lite mer om henne.



Jag när jag pussar delfinen Era <3

De tre vännerna och avbrutna kameraförbudet...

Här är bilderna på mina små amisar som jag gjort under tiden jag haft kameraförbud.


Det här är kaninen Hedvig som jag gav till bebisen. Hon vågar inte prata för hon är så blyg. Egentligen skulle hon vilja lära sig spela basfiol i en skolorkester men som sagt...hon är för blyg. Istället nynnar hon på vaggvisor när ingen hör. Perfekt sällskap för en liten bebis!




Munken Melvin är en väldigt snäll varelse det vill säga GOD :)
man får vara på sin vakt för Melvin tror bestämt att han kan simma och och slänger längtansfulla blickar på tekoppen på söndagsmornarna. Men kan han simma? Näää!!! I söndags räddade jag honom i sista sekund från att gå till de sälla konditorihyllorna :( Puh!




Minerva är en liten kattunge som gillar att samla på kulspetspennor. Hon har en hittills :) När hon blir stor drömmer hon om att bli fabrikör och odla kattmynta som ska säljas på burk.

torsdag 27 maj 2010

Liten snabb uppdatering!

Jag har tyvärr inte kunnat uppdatera bloggen på länge eftersom jag har haft lite läxor och så... Men virkat har jag! Jag har gjort en kanin till en liten bebis, som jag har virkat in en liten bjällra i huvet på så att det låter när man skakar den :)Sen har jag gjort en munk , en sån som man kan äta:) och som tidsfördriv har jag gjort ett försök till att virka blommor, dom blev lite konstiga men försöka duger!Och just nu så håller jag på med en liten katt som du kommer att se mer av....


PS. jag har kamera förbud (jag får inte röra kameran) så jag lägger upp bilder så snart som möjligt!!!

söndag 23 maj 2010

Vinsten har kommit!




I fredags fick jag ett kuvert med VINSTEN från Mia!
Det var fina STORA säkerhetsögon och jättesöta hjärtan. Mia skrev att man kunde stoppa ett i sin ami så att man vet att den har ett litet hjärta. Nästan som att den lever :) Gullig tanke!
Tack Mia ännu en gång och extra tack till Panda för den lilla överraskningen!

Zac stress boll



Jag har precis blivit klar med en liten 'stress boll' som man kan klämma på om man är stressad.Har testat den själv;) och Zac fick lite hår på huvet eftersom han ar sur som flintis och bara klagade på att han hade mindre hår än en liten nakenråtta...
och för att få en bra form på huvet så har jag virkat in en glaskula!

torsdag 20 maj 2010

Carotina + Morgan = S A N T


Morgan sjunger sin japanska kärlekssång


Första pussen



Idag när Morgan och jag var ute på promenad så stannade han till vid ett trädgårdsland i Ekobyn. Där stod HON - Carotina! Orange och vacker med lååång och frodig blast. Han blev blixtförälskad, klev ut i landet och sjöng en japansk kärlekssång som han övat på genom att sjunga karaoke på sushirestaurangen i centrum. Då sprang hon fram och gav honom en stooor blöööt puss på munnen! Sedan dess är de oskiljaktiga och kommer nog snart att skaffa sig mini-morötter :)

tisdag 18 maj 2010

i Hola Carlos !

Säg hej till herr Carlos Cthulhu!
Han är en lite snällare version av varelserna i Cthulhumytologin.
Han är ett litet mellanting mellan vakuumrensare (en sån man använder när det är stopp i avloppet) och bläckfisk.
Du hittar Carlos under diskbänken där han sitter och suger på diskborsten i smyg...Förutom på söndagarna. Då spelar han squash med chokladbollen Kjell.



Jag har gjort små tentakler som jag blev rätt så nöjd med.;)



Jag trodde inte att jag skulle få användning för RÖDA ögon men till den här lilla filuren passade de perfekt, eller hur?!



Så här ser den ut underifrån. Som en sugpropp :)

måndag 17 maj 2010

Hurra! Jag vann!















Jag sitter här och darrar av lycka, jag har nämligen vunnit en tävling på min virkidols blogg. Jag vann ögon och hjärtan! Tack Mia och besök gärna hennes underbara blogg den har inspirerat mig en massa och jag hoppas att den kommer att kunna inspirera dig med!

Chockladbollen Kjell och flickan Vendela

Hejsan!Jag gjorde klart en flicka igår som heter Vendela. Hon är en väldigt blyg person men hon gillar att busa med Katja-som inte är lika förtjust i att vakna och märka att ens halsduk har blivit nerkladdad med nutella...
Kjell däremot är ganska pratglad av sig och på bara en halv dag känner han redan alla i ami familjen (förutom Vendela som bara håller sig till Missy).

Chokladbollen Kjell

Flickan Vendela

fredag 14 maj 2010

Morgan och morötterna


Imorse så knåpade jag ihop en liten morot som heter Morgan! Han fick följa med ut på stan och shoppa lite;) och när vi kom fram till Konsum blev han helt till sig och började skrika att han ville till morötterna... Väl framme så började han posa och bad om att bli fotad och jag är ju så snäll (XD) så jag fotade honom.
/Noris

tisdag 11 maj 2010

Håller tummarna!


med lite tur kan jag vinna min virkidol Mias tävling. Kolla vilka fina grejer jag kan vinna på bilden här!
Vill du också tävla?
Kolla mias blogg

lycka till!

Namn sökes!


Halloj:P i eftermiddags så gjorde jag en liten maskot som jag inte har kommit på något namn till än men Du kan ju alltid skriva en liten kommentar med namnförslag!
Och jag vill också tacka för alla fina kommentarer jag har fått, jag blir verkligen jätteglad!

måndag 10 maj 2010

En katt? Ja, Katja!


I helgen har jag arbetat med en liten katt som heter Katja. Min syrra kom på namnet. Jag har gjort huvud,kropp, armar och ben efter samma mönster som Gertrud men jag har gjort svans och öron på frihand. Jag sydde sen fast en rosett och en knapp vid örat som dekoration. Den blev rätt så söt faktiskt...:P

onsdag 5 maj 2010

Hon ska heta Gertrud !















i förrgår gjorde jag klart kaninen! Gertrud ska hon heta:P Men jag hade fel hon såg inte alls så miffad ut när jag väl hade gjort klart henne;)) Som en fin liten detalj så sydde jag på ett 'clickits'(eller hur det nu stavas) hjärta med en knapp högts upp. Men hon har lite svårt att hålla huvudet rakt. Åh, så söt hon blev!

måndag 3 maj 2010

Miffad...?

Jag gjorde en babyblå sköldpadda till christina som tack för allt garn.Den hade lurvigt skal så det var lite knivit att få till det men jag klarade det:P
Just nu håller jag på med en babyblå kanin men den har liten kropp och enormt huvud ( den ser lite miffad ut) så jag ska nog göra en tjock halsduk så att det inte märks;) Blir nog klar med den till imorgon...