torsdag 29 november 2012

Regndans

Hellu^^
Jag gillade verkligen Björn som jag gjorde i höstas. Jag trodde att Björn ville ha ett litet syskon så jag virkade en liten kaninkompis till honom.  Han fick ha gröna byxor och heta Moltas.

Moltas är helt galen i regn och snö och det enda han vill göra är gå ut när det regnar (eller snöar, vilket det gör just nu) och dansa en speciell dans. Han kan hålla på en hel kväll, tills det är dags för middag, då rusar han in och äter, sen springer han ut igen.

tisdag 20 november 2012

Inte gjord för att spela Bowling

Hellu^^
Jag tycker att det är väldigt roligt att virka mobilfodral. Det är någonting med hur man kan variera dem ut i all oändlighet. Så jag kände att jag hade en perfekt dos av inspiration och jag satte igång... Det resulterade i ett ganska enkelt, men jättegulligt, mobilfodral som passar till Samsung Galaxy SIII.
Jag kallar mobilfodralet Viveca. Viveca har sagt till mig att hon fullständigt älskar att krypa in i vår tvättkorg och ta en liten tupplur lite då och då. Hennes favoritkorg är den fylld med träningskläder, särskilt träningsstrumpor som legat där  i några dagar. Usch! Ett annat, mer fräscht, intresse Viveca har är bowling. Den svåra biten för henne är bara att välja skor i rätt storlek, ett lagom tungt klot, bästa banan och bästa bowlingtekniken. Jag behöver väl inte nämna att hon flyger iväg när hon ska kasta iväg klotet? Och att hon inte ens orkar lyfta det, så att hon måste rulla iväg det? Och att det faktiskt inte finns några skor i lagom storlek åt henne? Nej, trodde väl det:3




Det blev en spännande struktur med varv virkade i halvstolpar. "Flärpen" har tryckknappar för snabbast öppnande av fodralet om det ringer^^ Jag gjorde även ett litet hål för hörlurar, så att man kan lyssna på musik utan att ta ut mobilen från fodralet.




måndag 12 november 2012

Stekar-Sverre

Hellu^^

Jag har varit i Danmark under höstlovet och där har dom en helt fantastisk butik som heter Systrarna Grene där dom säljer allt möjligt. Sudd, pennor, te, korgar, klistermärken, godis, garn, leksaker, penslar, färg och mycket mer! Där såldes även ett superfint bomullsgarn för bara 11 dkk! Jag köpte såklart ett par nystan i fina färger.  Ett nystan fick offra 10% av sitt garn för att den lilla bläckfisken Sverre skulle komma till.
Sverre är en skön bläckis, det han gillar allra mest är att "sola" på balkongen, i 2 grader. Han har införskaffat en gammal Barbiebil och han har tillverkat egna solglasögon av svart papp. Som ni ser har det frekventa solandet inte resulterat i någon bränna... Han har försökt att köra omkring i bilen men hans sladdriga tentakler förstör det hela.

måndag 5 november 2012

Röd sjal

Hellu^^


Jag har precis stickat min första sjal någonsin! Röd och värmande nu i höst. Den ska min fina kusin få.