lördag 31 mars 2012

Hotdog


Hellu^^

Jag har gjort en liten hund. Jag tycker att formen är som en korv så den fick heta Hotdog. Det tycker jag var helt genialiskt av mig att komma på ett sådant namn;D (Undra hur länge jag har klurat för att komma på det bara.)
Min Hotdog älskar att slå in presenter. Även om det inte finns någon riktig present att slå in.
Tillexempel senast i morse när jag vaknade hade Hotdog tagit båda min kuddar och slagit in dem i prickigt presentpapper. Eller när vi hade en släkting på besök och denna släkting hade med sig sin hund. När släktingen skulle gå hem hade hunden blivit pimpad med lite presentpapper på svansen,benen och öronen. Stackars hund:3
Garnet som jag virkade min Hotdog i var köpt på Myrorna för 15:-
Jag köpte ganska många garnystan där.



En sak till...Glöm inte att det är Earth Hour idag!

tisdag 20 mars 2012

Pösmunkig


Hellu^^

Jag känner mig lite pösmunkig. Jag tycker att jag har lite rätt till det. Sytt denna elefant-neccesär alldeles för hand. Sådetså!
Den är gjord i filt och ett... mjukt tyg som är gult. På baksidan finns en sådan strut-hatt som clowner brukar ha och brevid står det såklart "Clown". Vid varje kant av dragkedjan har jag sytt fast små fyrkanter så att tyget inte slits så mycket när man drar i den! Nöjd. Och pösmunkig:D
Sedan har jag också gjort en liten björn-brosch och ett katt-hårsänne. I filt såklart. Mitt bästa material just nu^^
Nu kommer en bildbomb!






Pösmunk = Någon som riktigt pyser över av stolthet, brukar malla sig och marinerar sig själv gärna i andras berömmelser.

lördag 17 mars 2012

Till en makaron.


Hellu^^
Jag är så glad. En liten ny makaron har kommit till oss^^
Den här kaninen är till honom.
Med långa öron att suga på så blir makaronen säkert glad.
Obs: Kaninen sitter på filten jag virkar:D


lördag 10 mars 2012

Kosing


Hellu^^

Den här lille gynnaren är en kalv som heter Kimmy. Hon älskar sina byxor och lukta på nya tidningar.
Kimmys byxor är hennes bästa klädesplagg och hon har nog inte tagit av dem på flera veckor. Jag tror också att hon duschar med dem. Inte så fräscht, jag ska försöka övertala henne till att ta av sig dem innan hon duschar.
När jag får hem min "Illustrerad vetenskap" så river Kimmy upp plasten och drar in doften av ny tidning. Jag får inte tillbaka den på hela dagen. Ibland så tar hon sig tiden till att läsa tidningen också. Så det kan hända att hon kommer till mig och börjar diskutera hur vår fotsvett lockar till sig myggor. Jag kan inte förstå vad hon vill säga mig med det;D

Små horn har hon också^^

lördag 3 mars 2012

Mellomys med Feffie och Esther


Hellu^^

Det är ju Melodifestivalen idag, så man måste nästan ha gjort något mello-relaterat.
Jag gjorde en stjärna och en stickad chipspåse.
En stjärna för att man blir en stjärna när man varit med i mello (nja, okej då) och en chipspåse för att det är vad man brukat mumsa på under programmet.
Både mamma och hennes kompis trodde att jag skulle ha riktiga chips i den och sa att det skulle inte funka. Men det visste jag ju, dom missuppfattade hela saken:3
Den är ju en ami med stoppning
Hon heter Feffie och älskar morötter och att hitta på danser. När en låt går på i radion blir hon nästan helt galen och börjar studsa omkring och headbanga, men det värsta är att hon sjunger med. Och tro mig, hon sjunger inte bra. Hon dansar dessutom så vilt att hon välter en massa saker, hon ska inte få äta mer godis idag iallafall!

Stjärnan Esther är lite lugnare av sig och gillar att sova över i mina skokartonger.
En gång blev jag väldigt orolig och kunde verkligen inte hitta vart hon var någonstans. Jag letade i alla mina skokartonger men såg inte ett spår av Esther. Nästa morgon fick jag ett telefonsamtal från en skoaffär som sa att en kassörska hade hittat Esther sovandes i en Converse-kartong. Jag fick åka och hämta hem Esther direkt. Busunge!





Esther är gjord efter ett mönster som du kan hitta HÄR. Jag använde väldigt tjockt garn så det behövdes bara fem stycken varv för att Esther skulle bli ca. 11 cm lång från spets till spets.
Lite mer Feffie-detaljer;

torsdag 1 mars 2012

Bullen kan SJÄLV!


Hellu^^

Mest för att få igång "virkvanan" gjorde jag en liten vit kanin. Den blev ju söt.
Namnet var Bullen, favoritmaten är våfflor.
Om Bullen fick välja skulle hon äta våfflor till frukost,lunch, mellanmål, mål mellan mellanmål, middag och som nattmacka. Hon älskar att ha miso-pasta ovanpå sina våfflor, men jag tycker att det smakar hemskt, varför har Bullen inte miso-pastan till miso istället? Knasunge.
När vi ska åka någonstans blir Bullen helt i extas och undrar om vi ska åka bil. Om vi åker bil vill Bullen styra. Bullen är runt en decimeter lång och får absolut inte köra bil men det struntar hon i och klättrar upp i förarsätet iallafall.
Mamma och Pappa bara skakar på huvudena när Bullen gör "billjud" som VROOM, SKRIIEE eller POW!
Jag lyfter in Bullen i baksätet.

"Kan SJÄLV!"



Bullen behövde någon som såg efter henne och höll henne borta från ratten.
Så jag stickade Ulf. Ulf är en mjuk och kramgo liten kanin med virkade öron och ögon i filt. Men han har bra erfarenhet av sådana som Bullen. Han har faktiskt varit
co-driver i "Sveriges värsta bilförare".
Ulf har en bra "Hur-du håller-Bullen-borta-från-ratten"-utbildning. Hon har inte varit i närheten av bilen i, låt se... 15 minuter!
Om man vänder Ulf uppochned ser han ut som en glad ballong med ben. Påminner lite om Lilla Tummen av Inger och Lasse Sandberg. Kolla bara:


Ser ut som om Ulf planerar en ond plan...
Roompa!