fredag 27 april 2012

Stora och mjuka!

Hellu^^ Jag fick två stycken gamla (från 70-talet, tror jag) böcker av mormor för någon vecka sedan, "Virka gamla spestar" och "100 handarbetsideèr- en idèbok". Väldigt mycket ideèr i den boken alltså. I en av dem så hittade jag ett mönster till en docka, som jag kände mig väldigt sugen på att göra i fleece. Jag hade nämligen köpt fyra olika nya tyger på Ohlsons tyger, två fleecetyger, och då vile jag testa dem lite. Resultatet blev stora och mjuka gosedjur med små lappar på sidan (se bild nedanför!) för att det skulle se proffsigt ut. eller, nja, jag tycker att det blev fint iallafall:3 Det blev en räv och en elefant. Elefanten heter Fridolf och räven heter Diana. Här på bilden sitter dom och vilar efter en promenad i skogen. Fridolf utrustade sig med en gullig tröja gjord av mammas vän men Diana ville inte ta på sig något alls, "Det kliar som att bli biten i rumpan av tusen myror!", sa hon. Okej. Fridolf trodde att dom skulle hitta en mäktig skatt från vikingatiden, men det enda som han hittade var en snigel som fick heta Knut. Som tröst fick han sitta i solen medans Diana satt i skuggan när vi skulle ta bilden.
Diana gottar sig i solen. Äntligen vår!
Den finfina blomlappen^^
Diana älskar sin svans och visar stolt upp den.
Fridolf utan tröja.
Fridolfs blomlapp. Jag valde att ta blommor som matchade tyget dom var sydda i.
Det här bandet använde jag till blomlapparna. Jag klippte ut två rutor som satt brevid varandra, vek ihop och nålade fast i tyget innan jag sydde, så att symaskinssömmen sydde fast lappen samtidigt som den sydde ihop tyget.

1 kommentar:

  1. Vilka härliga krabater du sytt Nora. Blomlapparna var ju fiffiga och fina. Hälsa Diana att hon ska sätta sig i solen. Hon ser lite blåfrusen ut och ingen tröja har hon heller. Fridolf kanske kan låna ut sin tröja lite.

    SvaraRadera