söndag 17 februari 2013

Hemligt projekt avslutat!

Hellu^^
Jag kan med glädje meddela att jag är klar med mitt hemliga projekt, en Etsy-shop! (Etsy är en hemsida där man kan skapa sin egna webshop och sälja till kunder i hela världen.)
 Ni hittar mig på MowgleeMo shop on Etsy!

fredag 15 februari 2013

Pusssjuk

Hellu^^
Igår var det Alla hjärtans dag, som ni säkert vet, och då när jag skulle gå hem efter skolan så såg jag ett litet puderrosa huvud sticka upp ur en snödriva. Jag gick fram för att kolla vad det var för något, det kanske var ett gosedjur som någon tappat. Jag böjer mig över snödrivan och får en jättechock då en liten bläckfisk hoppar upp med världens fart och försöker att pussa mig! Bläckfisken kryper snabbt tillbaka till hålet i snödrivan där den låg innan och försökte att gömma sig, men jag plockade snabbt upp den och frågade vad den höll på med.
-Jag ville bara pussas lite.
Han presenterade sig som Morris och undrade om det fanns någon bra klättertall här i området. Han älskade nämligen att klättra i träd. Jag berättade att det fanns en bra tall ovanför backen.
 Han blev väldigt glad och skuttade upp för backen och hittade sig en tall som han satte sig i och jag var bara tvungen att fota honom, han var ju så söt! Jag tror tillochmed att han sitter kvar i tallen fortfarande.
Puss!

onsdag 13 februari 2013

Tjock? Nej, fluffig.

Mickan
Hellu^^
Jag blev precis klar med en andra av två trasdockor. Jag gjorde dockorna på beställning av en av mammas arbetskamrater som även har beställt av mig tidigare. Hon ska ge dockorna till sina två barnbarn och hon ville att dom skulle vara lika men inte identiska. Själv blev jag nöjd med resultatet, men benen på dom blev ganska lika. Men å andra sidan så vet jag heller inte hur jag skulle kunnat göra benen mer olika.
Den blonda dockan heter Karin och den orangehåriga heter Mickan. Dom är inte bara lika till utseendet, båda gillar nämligen att mysa med mina stickade tröjor. Karin och Mickan tar och river ut dom från min garderob och bullar upp tröjorna i en hög som de sedan lägger sig i. Det blir en ganska stor hög med ca. 11 tjocka tröjor och jag kan bli lite avundsjuk när de slumrar till i en fluffig tröjärm en iskall vinterdag...
Mickan fick av någon anledning en "gubbmage" som putar ut, men om jag påpekar det säger hon bara;

Karin


Karins ben

-Jag, tjock? Nej, nej, nej. Jag är bara lite fluffig.



Mönster hittade jag HÄR.
Skallig Mickan till vänster och Karin till höger.


Mickans ben