måndag 28 juni 2010

Amigurumi i grekland!


Jag är i grekland just nu och jag har med mig en massa garn men inget ludd och inga ögon, så det blir nog inga färdiga figurer förrän jag kommer hem:(Och så jag måste köpa mer ludd för mitt ludd hemma är slut:(Tyvärr så går det väldigt segt med virkningen för jag badar bara hela tiden;) Men när det blir en rengnig/tråkig dag så går ingen virknål säker!

fredag 25 juni 2010

Doc går till Terapeut


Den här lila dockan är gjord efter ett mönster i Mias bok. Den heter Doc:) Hon gillar att fota grejer(precis som jag) och att rita. Det här med ritandet har gått lite för långt... Doc har börjat att rita på väggar, ansikten, skor, dvd:er, krukor etc.etc. Men jag har bokat tid hos en terapeut som ska hjälpa henne.

onsdag 23 juni 2010

Fika sött som socker

Idag så var jag sockersugen och virkade några amisar med fika-tema:) Först en rosa kaffekopp med Kaffe-latte i




(Och lilla jag med glasögon^w^)

och sen en liten muffin med god jordgubbs-glasyr,


sen en glasstrut med vanilj


och sist (och minst) en kaka med väldigt mycket vaniljfyllning!


Och man får tydligen inte ha nånting för sig själv;) Min syster hade nosat upp bakelserna och kaffet, men jag tog henne på bar gärning!

Handleds-värmare i värmen^w^


Som omväxluing till virkningen så har jag stickat lite:) Jag gjorde en handleds-värmare, men jag vet inte vad den har för funktion nu i dessa varma tider^^

måndag 21 juni 2010

Ny mobil= nytt mobil fodral


stängd



Öppen

Jag har gjort ett nytt mobil fodral till min nya mobil! Det är mycket enklare en man tror:) Det blev gulligt rosa-vitt med små blommor på^^ Och så har jag virkat ett robot-mobil fodral på beställning av min mamma den var däremot lite krånglig men det var inte mönstret utan garnet som jag virkade i. det var så tjockt så det bara delade sig hela tiden (jag vet, jag använde en för liten virknål XD) .

En liten noggin


Denna lilla varelse är en noggin som jag hittade i kylen igårkäll. Den har inte fått något namn ännu men ifall du kan komma på något skulle det vara till hjälp:) Den fick bo i kylen och efter mycket tjat så fick den också en liten säng brevid potatisarna. Den är otroligt envis!

Sickan


Det här är Sickan. Först så funderade jag på om han skulle heta Herr surkart men min syster kom på att han skulle heta Sickan jag tycker att det namnet passar mer! Sickan är en björn med tunga ögolock och det han gillar mest av allt är att sova.Imorse så vaknade han av att vendela hade kladdat ner hans halsduk med nutella, han blev verkligen inte glad. Hans andra hobby är att läsa telefon katalogen för att " det finns så många roliga efternamn i den" Och en gång så tog han min mobil och ringde han upp en person som hette Björk och sa" Hello Björk, i LÖV you" då fick han sitta i "fy-skäms lådan".


Sickan- sur som en citron

torsdag 17 juni 2010

Roboten Weely


jag har virkat en robot från boken "Crobots-20 amigurumi robots to make". Weely brukar ofta titta i den boken, det är hans favvo-bok;)Egentligen skulle det vara fler detaljer på Weely, men jag hade inte tillgång till det eftersom jag var i skogen...

Weely på laddning
Man ser det inte så bra på bilden men Weely har två små hjul på sidan.

Ny layout!

Jag har gjort en ny layout! Jag skulle gärna vilja ha synpunkter! Ska jag ändra på någoting? eller byta tillbaka? Alla synpunkter uppskattas!

onsdag 16 juni 2010

Katten som blev en hund


En lite konstig sak med denna ami, i mönstret så stod det att det var en mager sömnig katt... Men det blev en knubbig hund! och han heter Jaffa:) Hans motto är 'sju mål mat om dagen det är bra för magen!' Jag vet inte ifall jag håller med om det '^w^ Jaffa ser VÄLDIGT sur ut, men ingen vet varför. Kanske för att han inte fick någon svans...

tisdag 15 juni 2010

Hurra till mig XD

Jag fyllde 11 igår! Ett års jubeleum på mitt ami virkande ~fanfar~
Haha, ville bara säga det.

En dinosaurie ^w^


Igår kväll så virkade jag en dinosarie då jag inte hade något att göra. Han blev lite av en punkare;)
Han heter Svavelfjäll

Vem har snyggast frisyr?

En liten kompis till mamma!



Jag har virkat en liten sk. "glad krabat" som en beställning från mamma. den heter Egon. Och han fick en liten randig mössa och en halsduk med en liten hjärt-brad på. Mamma blev rätt så nöjd;) Egon är den största ami jag gjort.

Egon smet med mamma till jobbet igår. Jag tror att han ville virkariera som han hört att Mias Panda fått göra :)

Ps. jag ska se KENT live!!!<33 Fick det i födelsedagspresent!

lördag 12 juni 2010

Apan Tjicko


Tjicko väljer bilder till inlägget

"AIAIAAAAAA!!!!! JAG ÄR TARZAN!"


Den här lilla apan heter Tjicko och jag hittade honom i morse då jag blåste såpbubblor med min syster, han hoppade fram helt plötsligt och frågade om han fick vara med. Sen så ville han följa med hem.Och nu är han en inneboende:) Och han var VÄLDIGT bestämd om att han skulle ha en slips och den skulle vara GRÖN, lite konstig (men söt) apa jag har:)och om jag får säga det själv så passar han väldigt bra med slirre! Han har en hamstermun som jag tycker är jättesöt och stora öron som man bara vill gosa med! Bättre apa kan det inte bli!









Ps. Jag har fått glasögon, inte för att det handlar om amigurumi men jag ville bara säga detXD

torsdag 10 juni 2010

Hetaste presenten: snömonster


Igår fyllde pappa år. Det här är ett snömonster som jag gjorde till honom i present. Det heter Isi. Han har ett "riktigt" hjärta instoppat i bröstet (som jag vann av Mia). Hans hjärta slår för pappa. Mitt också!

Harajukuflickan Noriko



Idag i skolan gjorde jag en Harajukuflicka efter ett mönster från Mia Bengtssons bok "Virka roliga amigurumis". Jag gjorde en sjal istället för en halsduk och så virkade jag en kort rufsig frisyr med snedlugg av långhårigt garn. Jag hade inga brads så jag limmade fast några Clickits (LEGO) med superlim. Armarna blev lite tjocka men det gör ingenting. Jag är nöjd ändå. Som pricken över iet virkade jag små spännen i luggen.
Hon får heta Noriko. Namnet kommer ifrån en som mamma brevväxlade med från Japan när hon var liten.


Hårspännen


Clickitsdetaljer på kjolen


Porträtt

p.s. tack till min syster Stella som kröp i buskarna för att blåsa såpbubblor så att den stora bilden blev snygg

måndag 7 juni 2010

Award


Jag har fått TVÅ awards! Lykkos mej! Och jättetack till Linn och Super Cute Designs för utmärkelsen. Verkligen supersnällt av er, jag blev sååå glad!

Enligt reglerna för denna award är det meningen att jag ska länka till de som gav mig awarden och skriva 7 intressanta saker om mig själv.

Intressanta och intressanta...hmm...kanske.
Här kommer de i alla fall:

Jag ÄLSKAR Kent (inte en kille, utan bandet alltså) och Tokio Hotel (speciellt Tom som är basist <3)

Jag är 25% dansk från mammas släkt. Jag kan inte prata danska men förstår ganska bra.

Jag kramar och gosar gärna med fåren på landet. Jag tror de gillar mig lika mycket som jag gillar dem ;)

Jag gråter floder av tårar på sorgliga filmer. En ny talang faktiskt. Senast var det till filmen "På heder och samvete".

Jag drömmer om en EGEN Nikonkamera. Dream on :,(

Jag har åkt Insane på Gröna Lund. Den var inte så läskig som man kan tro.

Min favoritmanga är Bleach. Actionen i serien, dom fina bilderna och den bra storyn. Bättre än så kan manga inte bli.


Nu har jag kommit till nästa steg- det svåraste. Att välja 7 st andra bloggar man vill ge awarden vidare till. Det är svårt eftersom det finns så många fina bloggare att ge den till. Men efter mycket klur har jag bestämt mig. Jag ger den till :

Avril Ami för att hon virkar fina figurer och ger inspiration. Hennes Pacman är min favorit.

Ilkka gör fantasifulla saker och har en fin blogg som gör mig glad.

Pysselstugan virkar roliga saker och gör gulliga miniatyrer.

cattisvirkar är duktig på att virka och har gjort en riktigt söt monsterfamilj som jag är förtjust i.

Livet som pysselkiise varje gång jag går in på bloggen blir jag pysselsugen!

Thessans Amigurumis virkar jättesöta amisar som har en speciell touch. Sedan är jag imponerad av hennes "historia" och allt bra som amisarna gjort för hennes sjukdom.

En kreativ liten blogg det är Mia! Jag kan inte annat än att ge en award till henne! :* Bästa Mia!!!

Vill du ha påtår? Det fixar Pål Tår!


~Ge mej en kaka till kaffet se'n så e det bra!~
Min vän Pål Tår vet vad en som behövs för att en grå måndagsmorgon ska kännas ljus, glad och pigg! Han är lite förrädisk. Helt plötsligt när du sitter i godan ro och dricker ditt morgonkaffe så hoppar han upp och biter dig i överläppen med sina små små vampyrtänder. Var på din vakt!

Här ligger det en hund begraven...eller gömd rättare sagt :)


Idag på balkongen så hittade något som gömde sig bland penséerna. Det var en liten hundvalp! Jag bestämde mig för at ta hand om den på en gång! Jag tyckte att Roxy var ett passande namn så det fick den heta. När jag släppte in Roxy i lägenheten började hon tugga på mina sockor. Jag fck se upp så att hon inte svalde någon. jag har ju inte hunnit skaffa någon hundförsäkring ännu och då blir det ju dyrt att gå till vetrinären.

Här rastar jag Roxy på balkongen.

Även hundar måste göra det hundar måste göra...

söndag 6 juni 2010

En kut som är cute


Den här LILLA kuten gjorde jag igår. Jag blev inspirerad av min kompis Claudia och jag gjorde den efter ett val-mönster i Mias nya bok,fast jag gjorde en kut;))Sen så flätade jag en 2-dubbel fläta så att man kan ha den i sin nyckelring!

lördag 5 juni 2010

Blåa Gloomysen Gun och träff med MIA!!!


Taadaa! Här är gloomy-björnen Gun. Hon är till synes en snäll björn men på natten
kommer hon och tar dig! Jag gjorde henne idag på virk-workshopen på Science Fictionbokhandeln i Gamla stan. Efter den så var det signering av Mias nya bok!! Då så signerade hon min bok!!!! Och sen så skulle vi ta ett foto när vi var tillsammans och jag var alldeles darrig. Sen så visade sig det att jag var lite längre än henne;)

Gud, det var nog världens bästa virk-dag! Mias bok är ett måste för alla amigurumi-fantaster så ifall du vill köpa den ,kan du göra det HÄR

fredag 4 juni 2010

Medaljmönster


Varsågod! Mönster på min guldmedalj. Det första mönster jag har gjort, annars så brukar jag mest virka på frihand.

DU BEHÖVER:

Garn i någon "medalj färg"
Garn till "halsbandet"
Garn till "placerings siffran"
Virknål som passar garnet
Nål¨


*=upprepa från * varvet ut
Fm = fastmaska
2i1 = två fastamaskor i 1 fm
lm = luftmaska
sm = smygmaska


Varv 1: Två lm och fem fm i andra maskan från nålen.
varv 2: 2i1 varvet ut
varv 3: *En fm, 2i1
varv 4: *Två fm ,2i1
varv 5: *Tre fm ,2i1
varv 6: Smygmaskor varvet ut



Brodera placering i svart garn. Fäst rött garn uppe på medaljen och gör ett "halsband" (se bild).
KLART!

Hejsvej! Jag har väldigt många projekt på gång nu så det är svårt att hinna med att bli klar med något:/ Men jag har iallafall gjort en liten lurvig uggla i garn som är mjukare än lambi;) Den ska jag ge till Mia imorgon då jag ska på hennes signering med min kompis Claudia! Hoppas att Mia blir glad >.<
Och i onsdags så gjorde jag en guldmedalj efter att jag hade vunnit en häcklöpning, fast att jag stannade precis innan mållinjen:( Jag lägger upp mönster på medaljen i ett annat inlägg.